Hoppa till sidans innehåll

Nu är hösten äntligen här!

Hösten på ingång

18 AUG 2019 16:30
  • Skapad: 18 AUG 2019 16:30

För mig är hösten alltid i antågande när Ridskolans hästar kommit tillbaka för ytterligare ett års arbete tillsammans med oss ryttare. Det är både härligt och lite läskigt, för nu går vi mot mörkare och kallare tider...
Alla hästar och ponnyer har haft ett välbehövligt sommarlov, en del har varit på Munsö och många har varit hos Helena och Christer på Adelsö.
Helena har för andra året haft ponnyläger hemma och det har varit väldigt uppskattat. Tänk att få vara på läger med sin favoritponny och alla stallkompisar.

Det har hänt en del sen i våras, stallet är tvättat och uppfräschat, kortsidan på stallet mot ridhuset är målat.
Flygelstallet är nu tömt på inredning, kommunen har beslutat att det ska rivas eftersom det är väldigt gammalt och faktiskt riktigt "sunkigt".
Arbetet med lösdrift nere vid ladan är på gång, stolp är satt och tråd ska upp nästa vecka, sedan är det "bara" ligghall som ska fixas invändigt.
Ridskolan har för ett år lånat en Nordsvensk häst som kallas för Granis, han ska gå lektioner och det kommer att bli spännade. Han blir nog mångas favorit.
Lady, den gula katten, har tyvärr lämnat oss under sommaren. Hon hade problem med sina njurar och svårt att äta. Hon är begravd på ett fint ställe på ridskolan. 
Marie har slutat sin anställning hos oss och tagit med sig sin häst Eclair till Flyinge, hon ska plugga till unghästutbildare, vi önskar henne stort lycka till. 
Istället för Marie har nu Alice börjat, hon gjorde sin praktik hos oss förra våren, hon är så trevlig och väldigt kompetent. Välkommen till oss.

Ridhusets ena kortsida är nu målad och företaget håller på att byta den panel på resterande sidor som är dåliga. De två sidor som är kvar målas under sommaren 2020.
Vi har planerat upp tävlingarna för hösten 2019, gå in under fliken tävlingar, där finns information.
Under våren 2020 kommer vi att arrangera två dagars dressyr och en Pay and Jump.
Vi i MäRK samt all personal på ridskolan önskar er alla hjärtligt välkomna tillbaka till en hästig höst.

Skribent: Eva Wirén
Epost: This is a mailto link

 

 _____________________________

    MÄRK's sponsorer

Logga Alverbäcks

Mälarö Färg & Tapet

 

 

   Logga Färingsö trä

Postadress:
Mälaröarnas RK - Ridsport
c/o Ekerö Ridskola, Ekebyhov
17834 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info