Hoppa till sidans innehåll

Dina personuppgifter hos Mälaröarnas Ridklubb


Dina personuppgifter hos Mälaröarnas ridklubb
Idrottsrörelsen behandlar en stor mängd personuppgifter. De används bland annat för att hålla ordning i medlemsregister och arrangera tävlingar eller utbildningar.

Från och med den 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i hela EU och kraven på hur företag och föreningar får hantera personuppgifter skärps. I Mälaröarnas ridklubb vill vi vara öppna och tydliga med hur vi samlar in och behandlar de personuppgifter vi har tillgång till, hur vi sparar dem och varför.

Medlemsregister i Idrott Online
Alla ridklubbar är anslutna till Idrott Online och det är här vårt medlemsregister uppdateras. Vi behöver det bland annat för att veta antal medlemmar i klubben, rapportera statistik till bland annat Riksidrottsförbundet, söka statligt och lokalt LOK-stöd och kommunicera med våra medlemmar. Går man ur sitt medlemskap uppdateras registret och rensas bort medlemmar som inte är aktiva. Detta sker årligen under våren.

 Min ridskola
Min ridskola är systemet som vi använder oss av för all information rörande lektioner, kurser, avbokning, fakturering och medlemsregister. Du kan själv logga in i Min ridskola för att se vilka uppgifter som finns där. Vi ber dig att kontrollera så att alla uppgifter är korrekta och ändra om något inte stämmer, till exempel telefonnummer eller e-postadress. Kommer du inte ihåg dina inloggningsuppgifter, fyll i ditt personnummer så skickas ett lösenord till den e-postadress som är registrerad på dig. Får du ingen e-post kan du höra av dig till This is a mailto link

 LOK-stödslistor
Varje gång vi anordnar en aktivitet måste vi veta vilka som varit med för att kunna redovisa ett korrekt underlag för LOK-stöd så att klubben kan få in aktivitetspengar. Dessa listor tar vi ut från Xenophone som består av förnamn och efternamn, personnummer (inte de fyra sista siffrorna).

Interna aktiviteter
För att få vara med på de aktiviteter och utbildningar som ordnas på klubben av till exempel Ungdomssektionen eller Tävlingskommittén, måste du vara medlem. Inför varje aktivitet sätter vi upp anslag och anmälningslistor där vi behöver namn (och ibland telefonnummer). Vi behöver dessa uppgifter för att veta vilka som vill vara med så att till exempel hästar och ponnyer kan fördelas på rätt sätt. Telefonnummer behöver vi för att snabbt kunna komma i kontakt med deltagare om något i aktiviteten förändras. Det gäller främst när våra fyrbenta vänner är involverade. Anmälningslistor destrueras efter avslutat aktivitet.

Resultatredovisning
När våra ekipage har deltagit på externa tävlingar, vi själva har anordnat lokala eller interna tävlingar eller andra aktiviteter på klubben publicerar vi resultat på hemsidan. Här publicerar vi både för- och efternamn, datum för aktivitet och vilken häst/ponny du haft. Vi tar även bilder, bland annat på dem som placerat sig samt gruppbild på alla deltagare.

Vill du inte synas på bild eller få ditt namn publicerat måste du kontakta info@This is a mailto link och meddela detta.

Tävlar du lokalt är det bestämmelser för TDB och Equipe som gäller.

Sociala medier
Klubben har konton på Facebook och Instagram där vi kommunicerar med våra medlemmar, lägger upp tävlingsresultat, bilder från interna och externa tävlingar, bilder från Ungdomssektionens aktiviteter och annat spännande som händer på klubben. Här publiceras endast förnamn.

Vill du inte synas på bild eller få ditt namn publicerat måste du kontakta info@This is a mailto link och meddela detta.

E-post
Mejlar du till ridklubbens styrelse eller Tävlingskommitté raderas mejlen så snart du har fått svar på din fråga eller ärendet är avslutat.

Kontakt mellan klubb och ridskola
Mälaröarnas Ridklubb är en ideell förening. Ridskoleverksamheten drivs av Ekerö Ridcenter AB på uppdrag av Mälaröarnas ridklubb. Skickar vi mejl med personuppgifter mellan klubben och ridskolan raderas ärendet när det är avslutat.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?
Vi kommer att genomföra årsvis bedömning om ändamålet för att spara uppgifterna kvarstår. Om det inte längre uppfylls kommer vi att radera uppgifterna.

Övrigt
Vi delar eller säljer aldrig din information till tredje part. Vill någon av våra sponsorer komma i kontakt med våra medlemmar sker det via klubben, till exempel genom nyhetsbrev eller på klubbens sociala medier.

Dina utökade rättigheter
Med den nya lagen får du bland annat större möjlighet att bestämma över hur dina personuppgifter hanteras. Vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Du behöver inte göra något, mer än ha läst igenom denna sida. Har du frågor, funderingar eller begära ut information om de uppgifter vi har om dig samt veta hur du kan rätta felaktig information eller få dina uppgifter raderade mejlar du vår medlemsansvarige som nås via info@This is a mailto link

Vill du läsa ännu mer om hur GDPR fungerar i idrottsvärlden ska du bege dig till Riksidrottsförbundets hemsida.

Länk till hemsidan här.

https://www.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_69962/cf_559/Integritetspolicy_SvRF.PDF

 

 

Uppdaterad: 01 OKT 2018 14:05 Skribent: Eva Wirén
Epost: This is a mailto link

 

 _____________________________

    MÄRK's sponsorer

Logga Alverbäcks

Mälarö Färg & Tapet

 

 

   Logga Färingsö trä

Postadress:
Mälaröarnas RK - Ridsport
c/o Ekerö Ridskola, Ekebyhov
17834 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info