Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Mälaröarnas Ridklubb bildades 1968 av en grupp entusiastiska föräldrar. De insåg fördelarna och förutsättningarna för att deras ridande barn skulle få bästa tänkbara möjligheter att utveckla sin ridning och sina tävlingsambitioner.

MäRK är en ideell förening. Ridskoleverksamheten drivs av Ekerö Ridskola AB på uppdrag av föreningen. Klubbens syfte är att främja verksamheten på ridanläggningen och skapa förutsättningar för en bra utbildning och goda tränings- och tävlingsmöjligheter för medlemmarna. Klubben fungerar som samtalspartner mot kommun och stat, samt arbetar med praktiska frågor som lokaler, person- och fastighetsförsäkringar etc.

MäRK är ansluten till och har av Svenska Ridsportförbundet godkända stadgar.

Klubben består av en styrelse samt tävlings- och ungdomssektion.

Medlemskap i MäRK är obligatorisk om man vill rida på anläggningen och oavsett vilken sektion som man vill tillhöra. Utbildningen bedrivs av Ekerö Ridskola AB med deras instruktörer och hästar. Medlemsavgiften går bland annat, till den viktiga ridförsäkringen som gäller vid ridning på anläggningen, till att arrangera tävlingar och träningar samt till att ordna studiecirklar och studiebesök.

Informationshjärtat om vad som händer på anläggningen är förutom denna kanal, anslagstavlorna som finns i anslutning till stallet.

Årsmöte hålls i slutet av februari och styrelsen genomför ett tiotal sammanträden årligen. Styrelsen vill få kontakt med så många som möjligt som är intresserade av att hjälpa till i olika sammanhang eller bara för att få idéer till aktiviteter. Vi vill ha en långtgående delegation i klubben och vi lever under parollen - att fler som aktiverar sig - mindre arbete per person - aktivare klubb.

Uppdaterad: 20 JUN 2011 19:20

 

 _____________________________

    MÄRK's sponsorer

Logga Alverbäcks

Mälarö Färg & Tapet

 

 

   Logga Färingsö trä

Postadress:
Mälaröarnas RK - Ridsport
c/o Ekerö Ridskola, Ekebyhov
17834 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info